Net even anders!
Enkhuizen
West-Friesland
11,00 kinderen
17,00 volwassenen
17,00 senioren
aanvullende info

Kind 0 t/m 3 jaar gratis. Mensen met een museumkaart, Bankgiro loterij VIP kaart of I amsterdam City Card / Rembrandt-kaart en vrienden van het museum hebben gratis entree.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeer.

Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk deze voorgoed veranderde in het IJsselmeer. Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een leuke dag uit voor de hele familie!

Buitenmuseum
De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Jong en oud kan spelenderwijs kennis maken met de historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het prepareren van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, schuif aan in de schoolbanken of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. In de schoolvakanties zijn er extra kinderactiviteiten.
Tot en met zondag 27 oktober 2019 is het buitenmuseum dagelijks geopend.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum. De familietentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee voert je mee langs topstukken uit de collectie en persoonlijke verhalen over het leven in plaatsen rond de voormalige Zuiderzee. In het binnenmuseum vind je ook de schepenhal met de grootste verzameling houten schepen in Europa.

Groepen
Het Zuiderzeemuseum is een ideale locatie voor een bedrijfsuitje, familiedag, huwelijk, feest of zakelijk evenement. Kijk op www.zuiderzeemuseum.nl voor uitgebreide arrangementen en mogelijkheden.

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0228-351111

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 30 maart tot 27 oktober en van 28 oktober tot 28 maart

Het binnenmuseum is het gehele jaar geopend van 10:00 tot 17:00 uur (m.u.v. 25 december, eerste Kerstdag).

Tot en met zondag 27 oktober 2019 is het buitenmuseum dagelijks geopend.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten