Net even anders!
Enkhuizen
West-Friesland
11,00 kinderen
17,00 volwassenen
17,00 senioren
aanvullende info

Kind 0 t/m 3 jaar gratis. Mensen met een museumkaart, Bankgiro loterij VIP kaart of I amsterdam City Card / Rembrandt-kaart en vrienden van het museum hebben gratis entree.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeer.

Het Zuiderzeemuseum bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. Bekijk de mooie collectie van oude en nieuwe kunst in het binnenmuseum of voel, proef en ervaar de geschiedenis in het buitenmuseum.
Verhaal van een rijke cultuur
In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

Buitenmuseum
Wandel honderd jaar terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Kijk mee bij de ambachtslieden, beleef het dagelijkse leven van toen en geniet van de authentieke sfeer. Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij. Daarnaast kun je bij de boeking van een entreebewijs ook een lunchpakket bestellen. Dit kun je tijdens je bezoek ophalen in het Amsterdamse Huis en nuttigen bij de bankjes en picknicksets verspreid door het museum.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee; hier worden de verschillende collecties gepresenteerd met een hedendaagse insteek. Duik in een Zee vol verhalen en ervaar in deze interactieve en volledig vernieuwde tentoonstelling het leven aan de voormalige Zuiderzee! Ontdek in Kleren maken de vrouw wat er allemaal kwam kijken bij het maken en onderhouden van kleding, bewonder het prachtige en soms ontroerende eindresultaat en ga zelf aan de slag om ook jouw kleding een langer leven te geven! Bewonder verder in de Schepenhal de grote verzameling historische boten. Nieuwsgierig? Bekijk welke tentoonstellingen je op dit moment kunt bezoeken.

Openingstijden
Het buitenmuseum is tot en met zondag 25 oktober 2020 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Het binnenmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (Eerste Kerstdag is het museum gesloten).

Groepen

Het Zuiderzeemuseum is een ideale locatie voor een bedrijfsuitje, familiedag, huwelijk, feest of zakelijk evenement. Kijk op www.zuiderzeemuseum.nl voor uitgebreide arrangementen en mogelijkheden.

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0228-351111

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 30 maart tot 25 oktober en van 26 oktober tot 2 april

Buitenmuseum

Tot en met zondag 25 oktober 2020 is het buitenmuseum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Binnenmuseum

Het binnenmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag is het museum gesloten. Op dit moment zijn de tentoonstellingen Zee vol verhalen en Kleren maken de vrouw te bezoeken. 


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten