Net even anders!
Haarlem
Noord-Holland
15,00 kinderen
15,00 volwassenen
15,00 senioren
aanvullende info
0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

STEK: arbeidersparadijs of aandachtswijk?

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

STEK is het theatrale slot van groot community artproject van kunstenaarscollectief 5eKwartier onder artistieke leiding van Titia Bouwmeester.

STEK is het theatrale slot van groot community artproject van kunstenaarscollectief 5eKwartier onder artistieke leiding van Titia Bouwmeester.

Binnen een eeuw veranderde de Haarlemse Slachthuisbuurt van een arbeidersparadijs in een aandachtswijk. In de locatievoorstelling STEK focust kunstenaarscollectief 5eKwartier op de houdbaarheid van sociale samenhang in de buurt. STEK gaat over saamhorigheid en eenzaamheid: over insiders en outsiders, over katholieken en communisten, over wij en zij, over ons kent ons en vreemdeling zijn in je eigen buurt.

Het publiek reist mee met buurtbewoners langs het Slachthuis, portiekwoningen en winkels in de buurt en maakt kennis met arbeiders, winkeliers, immigranten en jongeren. Hun herinneringen zijn omgezet in intieme muziektheatervoorstellingen. Stap in deze theatrale belevenis: wees gast in een pension, dwaal door het Slachthuis en roddel mee bij de buurtsuper.

STEK is het theatrale slot van het succesvolle kunstproject De Verhalenkeuken van kunstenaarscollectief 5eKwartier. Vanaf september 2008 werkt 5eKwartier samen met onderwijs en welzijn aan culturele activiteiten en bijzondere ontmoetingen in de Haarlemse Slachthuisbuurt.

STEK wordt gemaakt door gerenommeerde theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars die hun vak ontwikkelt hebben bij Dogtroep: Titia Bouwmeester, Ted van Leeuwen, Floris van Delft, Brigitte Defaix, Tommie Freke, Valerie van Leersum, Ben Lammerts van Bueren, Danielle van Vree, Ellen Kromhout, Lotte van Dijck, Thijs Koenen, Nynke Deinema.

Volg de recente ontwikkelingen van STEK op: www.5ekwartier.blogspot.com

Speeldata: 21 januari t/m 7 februari 2010, elke do t/m zo om 16.30 én 20.00 uur
Locatie: De Hamelink, Noormannenstraat 1, 2033 LG Haarlem
Kosten: €15,- Buurtbewoners €5,-
Kaartverkoop: www.theater-haarlem.nl of 023-5121212.

5eKwartier is een kunstenaarscollectief onder artistieke leiding van Titia Bouwmeester. Van 1999 t/m 2003 was zij artistiek leider van Dogtroep. In 2004 richtte zij het 5eKwartier op. 5eKwartier is kroniekschrijver van gemeenschappen in verandering. Kunstenaars ontwikkelen theatrale vormen om persoonlijke verhalen te delen met een breed publiek. 5eKwartier maakt zichtbaar wat de impact is van globale veranderingen op de schaal van een mensenleven.

Kijk voor meer informatie op onze website

 

STEK: arbeidersparadijs of aandachtswijk?

Noormannenstraat 1
2033 LG Haarlem
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 023 525 58 85

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van donderdag 21 januari 2010 tot zondag 7 februari 2010

Speeldata: 21 januari t/m 7 februari 2010, elke do t/m zo om 16.30 én 20.00 uur


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten