Net even anders!
Bochum
Ruhrgebiet
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info
0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Stad Bochum

Bochum Festspielplatz Ruhr Een stad om verliefd op te worden

Iedere metropool heeft een plek, waar de stad nog meer bruist dan normaal. In Berlijn is het Kreuzberg, in Londen het East End, en in het Roergebied is het dus Bochum. Bochum is een cultuurstad met een uniek karakter. Het zichtbare industriële verleden, de culturele veelzijdigheid en haar belangrijke positie als theaterstad en ‘place to be’ vormen het nieuwe image van de stad. Maak kennis met Bochum: bijzonder, creatief, en sympathiek: een stad om van te houden.

Bochum ligt in het hart van een regio, die bekend staat om haar internationale evenementen zoals de ‘Ruhrtriennale’ in de ‘Jahrhunderthalle Bochum’. Daarmee profileert ze zich als een van de meest fijngemaasde cultuurlandschappen van Europa. In de stad zelf zijn maar liefst 40 podia en toneelensembles actief. Hoogtepunten als het symfonieorkest ‘Bochumer Symphoniker’, het ‘Schauspielhaus Bochum’, de ‘Jahrhunderthalle Bochum’ of de ‘Starlight Express’ zijn alleen al een bezoekje waard. Daarnaast zijn attracties als het Duitse mijnbouwmuseum, het spoorwegmuseum en het Zeiss Planetarium de moeite waard.


Maar cultuur heeft in Bochum vele gezichten. Het ‘prinz regent theater’ en het ‘ROTTSTR5 Theater’ zijn het decor van het onconventionele margetheater, terwijl het festival ‘Figurentheater der Nationen’ (FIDENA) in zijn niche furore maakt. In de bedrijvige theaterwereld heeft ook het vroeger rondtrekkende variété ‘et cetera’ met zijn onweerstaanbare mix van amusement en acrobatiek voet aan de grond weten te krijgen. In de zomer komen muziekfans helemaal aan hun trekken, dan vinden in de binnenstad festivals als ‘Bochum Total’ of het ‘Zeltfestival Ruhr’ aan de Kemnader See plaats.

Vast onderdeel in de evenementenkalender van de ‘Jahrhunderthalle Bochum’ zijn de shows van Urbanatix. De show, die als bijdrage aan Culturele Hoofdstad RUHR.2010 werd ontwikkeld, is een spectaculaire cross-over tussen verschillende street-art-disciplines en moderne internationale acrobatiek. Hier gaat de jeugd van de straat hand in hand met artiesten en geven een nieuwe vorm van bewegingskunst ten beste.

Bochumse musea slaan een burg van het verleden naar de toekomst: In het Duitse mijnbouwmuseum wordt de industriële geschiedenis van de stad op imponerende wijze getoond. Tegelijkertijd bepalen unieke collecties als ‘Situation Kunst’ of de verzamelingen in het Kunstmuseum Bochum het beeld van de stad als culturele metropool. Zo ontstaat er een boeiend spectrum van stadsactiviteiten dat steeds meer bezoekers weet te raken.


Enkele bezienswaardigheden en evenementen in Bochum:

Jahrhunderthalle Bochum
De voormalige gaskrachtcentrale van een staalfabriek is omgetoverd tot een van de meest modern uitgeruste concert- en theatergebouwen van Europa. Het is een industriekathedraal en energiecentrum dat uniek is in zijn soort.

Deutsches Bergbau-Museum
Met meer dan 400.000 bezoekers per jaar is het Duitse mijnbouwmuseum een van de meest succesvolle musea van Duitsland en het grootste ter wereld in zijn soort.

Zeiss Planetarium Bochum
Het ‘Zeiss Planetarium Bochum’ is een van de beste en modernste musea ter wereld met een Velvett FullDome projectie.

Eisenbahnmuseum Bochum
Op de plek waar vroeger een spoorwegwerkplaats gehuisvest was, bevindt zich nu het grootste particuliere spoorwegmuseum van Duitsland met meer dan 120 voertuigen.

Bochumer Weihnacht
De kerstmarkt is met een spectaculaire attractie op het hoge koord een echte publiekstrekker. De ‘vliegende kerstman’ is een show van de artiestenfamilie Falko Traber en is uniek in het Roergebied.

Bochumer Musiksommer
De muzikale zomer in Bochum is een feest voor alle generaties en bevolkingsgroepen, volgens het motto: een feest van iedereen, voor iedereen. Er zingen koren, er klinkt elektronische dansmuziek, klassieke muziek, pop en nog veel meer.

Bochum Total
Het Bermuda3Eck schudt op zijn grondvesten. Bochum Total is een van de grootste muziekfestivals in Europa. Bands als ‘Wir sind Helden’, ‘die Donots’, ‘Silbermond’ en ‘Seeed’ beleefden hun doorbraak in Bochum.

Bermuda3Eck
Het Bermuda3Eck trekt elk jaar ruim vier miljoen bezoekers. Geen wonder, want het Bermuda3Eck in het centrum van Bochum is onder kroegtijgers ‘the place to be’. Op de twee vierkante kilometer tussen de Südring en Konrad-Adenauer-Platz hebben zich de afgelopen 30 jaar meer dan 60 horecagelegenheden met meer dan 7000 zitplaatsen gevestigd. Elk jaar komen hier bijna vier miljoen bezoekers naar toe om hier te feesten, te eten en te drinken, naar de bioscoop te gaan of een bezoekje te brengen aan kleinkunstevenementen.
Voor meer informatie over Bochum kan men terecht bij Bochum Marketing GmbH – Ticketshop Touristinfo, Huesstraße 9, 44787 Bochum. Het toeristische serviceaanbod omvat arrangementen, stadsrondleidingen, kaartvoorverkoop, vergader- en congresdiensten alsmede gratis advies en kamerbemiddeling. Meer informatie op de website of telefonisch via +49 234 963020.

Bronvermelding afbeeldingen: Stadt Bochum Presse- und Informationsamt

Stad Bochum

Huestraße 9
44787 Bochum
Regio Noordrijn-Westfalen ()
Telefoon +49 234 963020

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 1 januari tot 1 januari

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten