Net even anders!
Hoorn
6,00 kinderen
8,50 volwassenen
8,50 senioren
aanvullende info

Toegangsprijzen

Volwassenen: € 8,50

Kinderen (4 – 16 jaar): € 6,00

Museumkaart: gratis

ICOM: gratis

Groepstarief p.p.: € 7,50 (bij groepen vanaf 11 personen)

Combinatie: Halve Maen en Westfries Museum (Museum van de Gouden Eeuw)

Volwassenen € 14,00

Kinderen € 6,00

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

De Halve Maen

De Halve Maen, schip vol verhalen!

Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.

In een persoonlijke rondleiding nemen zij je mee op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl je het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer je neus prikkelt, val je van de ene verbazing in de andere.

Zeilend naar Amerika

Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het VOC-schip dankt zijn bekendheid aan de ontdekkingsreis die de Engelse kapitein Henry Hudson er in 1609 mee ondernam naar de Oostkust van Noord-Amerika. Deze reis gaf de aanzet tot de stichting van de kolonie Nieuw-Nederland en de nederzetting Nieuw-Amsterdam, het huidige New York. Er valt echter nog veel meer over de Halve Maen te vertellen. Het is zonder overdrijven een schip vol verhalen.

Locatie

De Halve Maen ligt op de zuidpunt van het Oostereiland, bij het Centrum Varend Erfgoed, waar het in goed gezelschap is van historische vissers- en vrachtschepen.

Uw bezoek

Je wordt ontvangen in het sfeervolle museum van Centrum Varend Erfgoed. Daar kun je van alles zien en te weten komen over de Halve Maen en over het harde leven van de vissers en vrachtvaarders op de vroegere Zuiderzee.

Op je entreebewijs staat de starttijd van uw bezoek aan de Halve Maen zelf. In vier etappes nemen gidsen je mee door het hele schip en vertellen ze u de verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Vooraf reserveren noodzakelijk

Omdat we uw bezoek tot een ware beleving willen maken, beperken we het aantal bezoekers tot maximaal 40 per uur. Daarom is reserveren noodzakelijk. Dat kan online.

 

Bezoekadres:

Schuijteskade 22

1621 DE Hoorn

tel. 0229 21 02 05

e-mail: info@halvemaenhoorn.nl

Toegankelijkheid

De Halve Maen is een historisch schip en daardoor helaas niet toegankelijk voor kinderwagens, buggy’s en mensen in een rolstoel. Omdat een bezoek aan de Halve Maen uit een persoonlijke rondleiding bestaat is het minder geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.

Houd er rekening mee dat je niet met de auto bij de Halve Maen kunt parkeren. Kijk voor meer (parkeer)informatie op de website.

De Halve Maen

Schuijteskade 22
1621 DE Hoorn
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0229 21 02 05

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 2 maart tot 31 oktober en van 1 november tot 1 maart

Openingstijden

De Halve Maen is in 2016 van 2 maart tot en met 31 oktober op reservering te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur, behalve op zeildagen.

Laagseizoen

woensdag, donderdag en vrijdag: 12.00 tot 17.00 uur

zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00 tot 17.00 uur

Hoogseizoen (schoolvakanties)

30 april tot en met 8 mei en 9 juli tot en met 4 september

maandag tot en met zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Zeildagen

De Halve Maen is een zeilwaardig jacht. Het zal dan ook met enige regelmaat op het water te vinden zijn. Op die dagen is het schip niet te bezoeken.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten