Net even anders!
Baarn
10,00 kinderen
13,50 volwassenen
13,50 senioren
aanvullende info
0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Appjes van Anna

Vanaf dinsdag 18 oktober tot 8 januari staat Paleis Soestdijk in het teken van Anna Paulowna. Als echtgenoot van Koning Willem II is zij van grote invloed geweest voor Nederland. Herfstvakantie open.

Exact 200 jaar geleden trouwde de Russische Anna Paulowna met de latere koning Willem II en nam zij haar intrek in Paleis Soestdijk. Vanaf dat moment schreef zij iedere dag (!) een brief, naar haar vriendin, haar moeder of andere familie. Iedere dag een brief. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen, toch? Alhoewel, vandaag de dag appen we ons een slag in de rondte. Was Anna Paulowna daardoor niet gewoon ver haar tijd vooruit door alles te delen met haar naasten?

Vanaf dinsdag 18 oktober aanstaande staat Paleis Soestdijk in het teken van deze bijzondere vrouw. Als echtgenoot van Koning Willem II is zij van grote invloed geweest voor Nederland en Paleis Soestdijk in het bijzonder. Al wandelend door het paleis wordt duidelijk hoe groot haar invloed is geweest op bijvoorbeeld het interieur welke nog steeds intact is. Aan de hand van verschillende app berichtjes geven onze gidsen een goed beeld van het dagelijks leven van Anna Paulowna op het paleis.
De thematische rondleidingen worden gegeven tot en met de kerstvakantie, oftewel zondag 8 januari 2017. Deze gratis instaprondleidingen vinden ieder half uur plaats.

Uniek verhaal
'De band tussen Anna Paulowna en Paleis Soestdijk is ongekend sterk en nog steeds zeer goed zichtbaar en voelbaar. De app berichtjes in de verschillende vertrekken van het paleis stellen ons in de gelegenheid een eigentijds en zeer persoonlijk beeld van deze bijzondere vrouw te geven', aldus Lusette van der Moolen, samensteller van de rondleidingen.


Anna inspireert ook moderne vormgevers. Voor de tentoonstelling BAL! welke afgelopen zomer plaatsvond in en om Paleis Soestdijk, bleek Anna Paulowna ook al een belangrijke inspiratie. Onder meer fotograaf Marie Cecile Thijs en vormgeefster Ricky Rijkenberg maakten bijzondere installaties geïnspireerd op deze vrouw. Wegens succes en veel positieve reacties zijn deze werken verlengd en opgenomen in de thematische rondleidingen Appjes van Anna.

Appjes van Anna

Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
Regio Utrecht ()
Telefoon 0355412841

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 18 oktober tot 8 januari en van 18 oktober tot 23 oktober

Herfstvakantie open.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten