Net even anders!
Zeist
17,50 kinderen
22,50 volwassenen
20,50 senioren
aanvullende info

Normaal: €22,50

Kinderen tot 12: €17,50

CJP/Student/65+: €20,50

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Beauty en het Beest (8+)

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Een betoverend liefdesverhaal in een zingend bos voor iedereen van 8 tot 108

“Een stevige cast, een schilderachtige vormgeving en bijzonder mooie muziek en meerstemmige livezang” (Trouw). “Fraai voorbeeld van het totaaltheater waar Merkx zo sterk in is” (Scènes). “Zeer intrigerende jeugdproductie” (Theaterkrant). “Spannende en avontuurlijke theatervoorstelling” (AD UN). “Een voorstelling om van te houden” (Musicalnieuws). “Een boeiende mix van acrobatische dans, spel en zang” (I Love Theater). “Wat is het toch fijn om theater te zien waar zang, dans en spel totaal samensmelten” (Het Grote Recensieboek). Dat zijn nog maar enkele persquotes en ook het publiek is enthousiast (lees de reacties hieronder).

Beauty en het beest
Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108.

Beauty en het beest wordt gespeeld door acht professionele acteurs / dansers, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en in elke stad 10 lokale kinderen en jongeren. Beauty en het beest is een coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor.

Duur voorstelling: 95 minuten.

Speel jij mee in Zeist? Auditie Zeist: nog 25 auditieplekken!
Ben je tussen de 8 en 16 jaar en wil je mee dwaaldansen met Beauty of in de grappige hofhouding van het woeste beest? In Zeist zijn we op zoek naar jonge Beauty’s en beesten, die samen met acht spelers van Maas en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor het verhaal kunnen vertellen. Ben je geïnteresseerd:
DATUM AUDITIE: vrijdag 16 februari 2018
TIJD: 18:30 - 20:00 uur
REPETITIES: zondag 4 en zaterdag 10 maart 2018 - 13:00-17:00
VOORSTELLING: zondag 11 maart 2018 - 15:00 uur
LOCATIE: THEATER FIGI
AANMELDEN (EN MEER INFO): voor vrijdag 9 februari online via de website.
De auditie is eigenlijk een workshop, dus ook al word je niet gekozen, heb je toch een leuke middag

 

Moniek Merkx
Moniek Merkx is vanaf 1 januari 2013 artistiek directeur van Maas theater en dans. Daarvoor was ze artistiek leider, schrijver en regisseur bij theatergroep Max.. Verder maakte ze fysiek, beeldend theater bij onder meer Suver Nuver, Boogaerdt/VanderSchoot, De Ploeg, Onafhankelijk Toneel, Theater Artemis en bij het grootste jeugdtheatergezelschap in de VS, The Children’s Theatre Company in Minneapolis. In 2003 won ze met dit gezelschap samen de Tony Award. Voor haar werk ontving ze in Nederland meerdere jeugdtheaterprijzen en de VSCD Mimeprijs. Bij Max. maakte Merkx onder andere De vijfde kamer (Theaterfestival), Dochters van Lear (Zilveren Krekel), Peter Pan was hier, Help (in Nederland en de VS), Kortjakje en Staal. Bij Maas maakte ze City of Dreams, Alleen op de wereld, Het verhaal van de getallen, Voorjaarsoffer, Ben niet bang, Alice in Wonderland en Liefde.

Moniek Merkx over Beauty
“Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, die een monster in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Ik stel me voor dat het zich afspeelt in een lyrische wereld met een duister bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Verleidelijke dreiging met indringende zang in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.”

Nederlands Kamerkoor
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot? de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

Beauty en het Beest (8+)

Het Rond 2
3701HS Zeist
Regio Utrecht ()
Telefoon 0306927400

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open op zondag 11 maart 2018

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten