Net even anders!
Leidschendam
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info

Veelzijdige paardensport in recreatiegebied Vlietland

 

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Veelzijdige paardensport in recreatiegebied Vlietland

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni staat het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland te Leidschendam weer in het teken de paardensport.

Bij deze samengestelde wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, een springparcours en een cross-country van zo’n 3 kilometer. Paard en ruiter overwinnen circa 25 (natuurlijke) hindernissen: boomstammen, rietsprong, haag, en zelfs een echte boerenwagen. Ook de altijd spannende waterhindernis ontbreekt natuurlijk niet.

Op zaterdag en zondag rijden ook de menwagens het veelzijdige evenemententerrein op. De enkel-, twee- en vierspannen starten de wedstrijd met een dressuurproef. Vervolgens rijden zij het vaardigheidsparcours, waarbij de tennisballetjes niet van de oranje kegels afgestoten mogen worden. Op zondag staat een geheel vernieuwd wegtraject op het programma en moeten zij met hun span door zes spectaculaire hindernissen manoeuvreren. Naast het mennen en diverse rubrieken voor ruiters staat op die dag ook het regiokampioenschap Zuid-Holland op het programma.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Op deze wedstrijd mag een strodorp natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het bruisende centrum van de wedstrijd genieten van een hapje en een drankje.

Op beide dagen komen de ruiters en menners in actie vanaf ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op de website.

Veelzijdige paardensport in recreatiegebied Vlietland

Rietpolderweg 11
2266 BM Leidschendam
Regio Zuid-Holland ()
Telefoon 06-53619795

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van zaterdag 23 juni 2018 tot zondag 24 juni 2018

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten