Net even anders!
Utrecht
7,00 kinderen
16,50 volwassenen
16,50 senioren
aanvullende info

Kinderen t/m 11 jaar op zondag 11 november gratis toegang op vertoon van onlinekaart

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Eurospoor2018, Jaarbeurs Utrecht

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op Eurospoor.

Wegdromen in meesterlijke landschappen

Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op Eurospoor. 60 Schitterende modelbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland worden er getoond, tot in detail nagebouwd. Met bewegende delen in het landschap, zoals echt rijdende auto’s, huizen mét echte interieurs en ledverlichting, machines die graven, modelfiguren die matten kloppen, bewegende deuren en nog veel meer. Tevens kan de bezoeker op diverse stands artikelen en onderdelen tegen interessante prijzen aanschaffen.

A4-dioramawedstrijd

Na het succes vorig jaar van de dioramawedstrijd met 24 deelnemers heeft de stichting Modelspoorwijzer zich sterk gemaakt om in samenwerking met het modelspoortijdschrift Railhobby en Eurospoor ook voor 2018 een dioramawedstrijd uit te schrijven. En ja, het lijkt ongelofelijk, maar al deze werkjes worden gebouwd op het formaat van een velletje papier (A4). Het motto van deze wedstrijd is dan ook: "Niet te groot, niet te klein. Op een A4-tje moet het te bouwen zijn"! Op de beurs zullen de diorama's 3 dagen lang tentoongesteld worden. Er is een vakjury, maar bezoekers mogen ook hun stem uitbrengen. Zondagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats.

Modelspoormarkt

Daarnaast is er een speciale modelspoormarkt van maar liefst 1 kilometer lengte waar hobbyisten gebruikte treinen, toebehoren en verzamelmodellen ter ruil of verkoop aanbieden.

Kinderen op Eurospoor

Op Eurospoor komen ook kinderen volop aan hun trekken. Bij een aantal clubs mogen ze meehelpen de baan te bedienen en zelfs kunnen ze meerijden in een grote modeltrein. Daarnaast kunnen ze zelf rangeren en bij Railclub Utrecht hun eigen locomotievenloods bouwen.

Kortom:

Ook zonder zelf actief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om de prachtig werkende miniatuurspoorbanen te zien. Eurospoor is een dagvullend evenement en betekent drie dagen genieten voor iedereen die eens wat anders wil.

Eurospoor2018, Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein 6
3521al Utrecht
Regio Utrecht ()
Telefoon 0299-640354

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van vrijdag 9 november 2018 tot zondag 11 november 2018

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten