Net even anders!
Enkhuizen
6,00 kinderen
8,50 volwassenen
8,50 senioren
aanvullende info

Let op: prijzen zijn altijd 'prijzen vanaf', vrijblijvend en onder voorbehoud.

De kinderprijs geldt voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar; kinderen tot en met drie jaar gratis.

 

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Zuiderzeelicht

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes van het Zuiderzeemuseum en beleef het volksverhaal 'De Motketel van Schokland' tijdens Zuiderzeelicht

Na het succes van vorig jaar vindt deze winter de tweede editie van Zuiderzeelicht plaats. Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum het spannende volksverhaal ‘De Motketel van Schokland’. Deze eeuwenoude Zuiderzeelegende komt via Zuiderzeelicht in het buitenmuseum tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht.

De Motketel van Schokland speelt zich af op het voormalige eiland in de Zuiderzee. Het is een spannende sage over liefde, moed, mysterie en verdriet en leert ons over het goede en kwade. Zuiderzeelicht is te bezoeken van vrijdag 21 december 2018 t/m 5 januari 2019 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. De route duurt circa 45 minuten. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.00 en 21.00 uur. Online tickets voor Zuiderzeelicht koop je hier op onze website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.

Schrijver Ronald Giphart
Ronald Giphart is een alleskunner onder de Nederlandse schrijvers. Hij schrijft naast romans ook kookboeken en TV-series, staat op het podium en geeft tevens lezingen. Sinds het verschijnen van zijn debuutroman “Ik ook van jou” (1992), behoort zijn werk tot de top van de Nederlandse literatuur. Het Zuiderzeemuseum is enorm verheugd dat Ronald Giphart de schrijver is van Zuiderzeelicht 2018.

Eten en drinken
Tijdens Zuiderzeelicht is museumrestaurant Het Amsterdamse huis open en zijn er allerlei lekkere dingen om te eten. Denk hierbij aan een warme apfelstrudel met vanillesaus, erwtensoep met roggebrood en spek, stamppot boerenkool, stoofvlees en natuurlijk is er ook keuze voor vegetariërs en jonge bezoekers. Bij het online kopen van de tickets kan je gelijk het eten reserveren. Dan staat het voor jullie klaar voor of na de Zuiderzeelicht wandeling!

Bijdrage BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland
In 2017 ontving het Zuiderzeemuseum tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala een schenking van 580.000 euro om Zuiderzeelicht drie jaar lang te realiseren. De BankGiro Loterij draagt dankzij haar deelnemers graag bij aan dit vernieuwende en unieke concept.

 

Zuiderzeelicht

Wierdijk 12 - 22
1601 LA Enkhuizen
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0228-35 11 11

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van vrijdag 21 december 2018 tot zaterdag 5 januari 2019

Geopend van vrijdag 21 december 2018 t/m 5 januari 2019 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten