Net even anders!
Oost West en Middelbeers
2,00 kinderen
2,00 volwassenen
2,00 senioren
aanvullende info

Toegangsprijs wordt gevraagd voor het onderhoud van het kerkje.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Het Oude Kerkje Middelbeers

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Jubileumexpositie Kunstschilder Jan Teunissen

Dit jaar wordt de in Best woonachtige kunstschilder Jan Teunissen 70 jaar.

Jan begon zijn schilderscarrière 35 jaar geleden en ter gelegenheid van deze beide feiten is er in het weekend van 9 en 10 maart in Het Oude Kerkje in Middelbeers een grote overzichtstentoonstelling van het werk van deze schilder.

De expositie wordt mede “aangekleed” met bijzondere en kleurrijke creaties van mode-kunstenares Agnes van Dijk.

Jan Teunissen, opgegroeid in Zeelst, is een schilder van realistische voorstellingen en in belangrijke mate autodidact. Zijn werk kenmerkt zich door een hoog realiteitsgehalte en een veelal enigszins mystieke, clair-obscurachtige sfeer. Stillevens met afbeeldingen van gebruiksvoorwerpen en etenswaar zoals brood en fruit. Zo levensecht, en in principe ook niet groter dan in het echt, zijn de voorstellingen van deze schilder dat ze opmerkingen en waarderingen oproepen zoals: “zo echt dat je er zo in zou happen”, “je kunt haast ruiken om welk fruit het gaat” of “er kan elk moment een worm uit die peren kruipen”.

Het bestuderen van vele kunstwerken van de oude meesters en vooral het blijven experimenteren met materialen en onderwerpen, brachten hem de vaardigheid om op verantwoorde en ambachtelijke wijze realistische schilderijen te maken.

De werken van Jan Teunissen, in olieverf op paneel: stillevens, bloemen, portretten en overig, genieten meer en meer aandacht en aftrek zowel nationaal als internationaal, te noemen o.a.: Nieuw-Zeeland, Rusland, Qatar, India, Frankrijk, Italië, Hongkong en Taiwan.

In de overzichtstentoonstelling worden ruim 50 schilderijen getoond zoals de schilder deze maakte tijdens zijn schilders-bestaan tot dusver. Van zijn allereerste werkje “Het Puttertje”, geschilderd op een zelf gespannen doekje, tot zeker ook enkele van zijn laatste werken van dit jaar.

Evenzo vakkundig en vanuit eenzelfde gedrevenheid gemaakt zijn de kleurrijke mode-creaties van Agnes van Dijk (foto’s van haar en haar werk gemaakt door Lies Vogelzang) . De schilder is vereerd met het feit dat hij Agnes bereid heeft gevonden om de expositie op te sieren met haar inmiddels wijd bekende kleurrijke creaties. Het werk van Agnes is reeds door meerdere bekende personen op verschillende couturewalks, tijdens photoshoots en in modebladen getoond. Tijdens de expositie zijn beide kunstenaars aanwezig om u te verwelkomen en hun werk toe te lichten.

Het Oude Kerkje Middelbeers

Willibrordstraat 25
5091 CC Oost West en Middelbeers
Regio Noord-Brabant ()
Telefoon 0499-395431

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van zaterdag 9 maart 2019 tot zondag 10 maart 2019

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten