Net even anders!
Amstelveen
Noord-Holland
5,00 kinderen
9,50 volwassenen
6,50 senioren
aanvullende info

Entreetarieven
individueel bezoek

 

Volwassene

€ 9,50

 

t/m 5 jaar
(m.u.v. groepen)

gratis

 

6 t/m 18 jaar

€ 5,00

 

Cjp / studentenpas t/m 27 jr

€ 5,00

 

Stadspas

€ 5,00

 

65+

€ 6,50

 

Boekerpas
(m.i.v. 01-10-2008)

€ 4,00

 

Museumkaart

gratis

 

Vriend Cobra Museum

gratis

 

Rembrandtpas

gratis

 

Groepstarieven - v.a. 15 personen

 

t/m 18 jaar

€ 3,00

 

Volwassene

€ 8,50

 

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Cobra Museum

Museum voor moderne kunst

Het museumgebouw is een ontwerp van de bekende Nederlandse architect Wim Quist en behoort tot de mooiste musea van Nederland. Andere hoogtepunten uit het architectonisch oeuvre van Quist zijn de uitbreiding van het Kr�ller Muller Museum in Otterlo, de Zuidvleugel van het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Beelden aan Zee in Scheveningen en het Maritiem Museum in Rotterdam. Een bezoek aan het Cobra Museum wordt ingeleid door de unieke bronzen fonteinsculptuur van Karel Appel aan de voorzijde, op het Sandbergplein. In het gebouw verrassen de prachtige open ruimtes van de museumzalen waar, door het daglicht en de zichtbare nabijheid van de natuur een aangename op de kunst gerichte sfeer heerst.

Een cobra is wel degelijk een gevaarlijke giftige slang. Maar het woord CoBrA staat ook voor de afkorting van de Franse namen van de steden: Copenhague, Bruxelles en Amsterdam. Uit deze drie steden kwamen de kunstenaars die op 8 november 1948, tijdens een groot internationaal kunstenaarscongres in Parijs, de CoBrA groep oprichtten. Een opgerolde slang wordt het symbool van de beweging.

In het Parijse café Notre Dame ondertekenden Asger Jorn (uit Kopenhagen), Joseph Noiret en Christian Dotremont (uit Brussel) en Constant, Corneille en Karel Appel (uit Amsterdam) het manifest: 'La Cause était entendue' (De zaak was beklonken). Dit manifest, opgesteld door Dotremont, was een reactie op een verklaring van de Franse surrealisten die 'La Cause est entendue' (De zaak is beklonken) heet. Dotremont maakte in zijn betoog duidelijk dat zij het niet meer eens zijn met deze Franse kunstenaars. De CoBrA kunstenaars wilden een nieuwe weg inslaan: zij wilden zonder vooropgezet plan en met veel fantasie werken. In september 1951 werd de CoBrA beweging officieel weer opgeheven. In de korte tijd van haar bestaan bracht CoBrA een vernieuwing in de moderne kunst in Nederland teweeg.

Cobra Museum

Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 020 5475050

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 1 januari tot 31 december

Gesloten

maandag, 25 dec., 1 jan., 30 apr.

Open

overige feestdagen
(ook indien op maandag


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten