Net even anders!
Medemblik
Noord-Holland
3,00 kinderen
5,00 volwassenen
4,50 senioren
aanvullende info
Volwassenen 5,00
Kinderen t/m 12 jaar 3,00

MuseumKaart gratis
CJP 4,00
Countdown card 4,00
65+ 4,50

Verjaardagsfeestje 5,00
Groepen (min 20 pers) 4,00
Schoolgroepen basisonderwijs (ook voor begeleiders) 2,50
Schoolgroepen voortgezet onderwijs (ook voor begeleiders) 3,00
Chocoladehart workshop (excl. toegangsprijs) 6,00
Grote Chocolade workshop (MuseumKaart niet geldig) 20,00

Alle hierboven vermelde toegangsprijzen zijn de prijzen per persoon.
0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Bakkerijmuseum "De oude bakkerij"

Het lekkerste museum van Nederland

"De oude bakkerij" is reeds jaren een begrip, en sinds enkele jaren durven wij onszelf "Het lekkerste museum van Nederland" te noemen. Immers; in welk museum loopt het water je reeds in de mond bij binnenkomst en ga je met een voldaan gevoel enkele uren later weer naar buiten? Juist; in Medemblik kan dat. Dankzij de diverse demonstraties die continu plaats hebben, de speciale activiteiten voor kinderen en de speciale workshops die regelmatig plaats vinden, is "De oude bakkerij" een levend museum.

De tentoonstelling van alle machines, hulpmiddelen en attributen die de bakker rond de helft van de vorige eeuw gebruikte, levert bij veel mensen een 'Oh, ja' van herkenning op. Maar er zijn ook veel zaken die juist de bakkers herkennen, omdat zij er nog mee gewerkt hebben. Van de jongere generatie zal vooral een 'oh, ja?' klinken, als ze langs de gebakskisten lopen, de arbeidsintensieve suikerkunstwerken bekijken of de bakker aan het werk zien. 

Naast de vaste thema tentoonstellingen over suiker, marsepein en chocolade, vinden er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen plaats. "De oude bakkerij" is bovendien niet alleen een museum om te kijken, ook worden er regelmatig (kinder-) activiteiten georganiseerd. Elke zondag en gedurende de gangbare schoolvakanties vinden er speciale activiteiten voor kinderen plaats. Op zondag mogen kinderen die het museum bezoeken bijvoorbeeld een koek versieren. En uiteraard op eten!
Alle informatie over speciale activiteiten en arrangementen, vindt u in de 'actueel in het museum' en de 'arrangementen'.

Tijdens het bezoek wilt u wellicht even uitrusten van alle indrukken. Dat kan in de gezellige serre waar koffie geschonken wordt. Met een vers gebakken gevulde koek erbij wordt dit wel erg aantrekkelijk!

Bakkerijmuseum "De oude bakkerij"

Nieuwstraat 8
1671 BD Medemblik
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0227 545014

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 14 februari tot 31 december

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00u tot 17:00u. Tijdens de schoolvakanties is het museum de hele week open en wel van 11:00 tot 17:00u.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten