Net even anders!
Amsterdam
Noord-Holland
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info

Voor informatie over toegangsprijzen van voorstellingen, concerten en tentoonstellingen verwijzen wij u door naar www.melkweg.nl.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Melkweg

In een Nederlands bekendste poppodia worden vijf kunstdisciplines onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst.

De Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. Het bijzondere aan de Melkweg is de programmering. Vijf kunstdisciplines worden onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst, waarvoor in vijf zalen en enkele kleine ruimtes concerten, dance-events, theater- en dansvoorstellingen, filmvoorstellingen, mediakunstpresentaties en foto-exposities worden georganiseerd.

De Melkweg is een non-profit organisatie, die al sinds 1970 bestaat. In dat jaar vond een Nederlandse theatergroep een verlaten melkfabriek in het centrum van Amsterdam. Met hard werken, idealen en 25.000 gulden toverde de groep de fabriek om tot een ontmoetingscentrum, in eerste instantie alleen voor de zomer. In de jaren zeventig groeide de Melkweg uit tot een begrip en ontwikkelde zich daarbij steeds meer inhoudelijk, ruimte biedend aan experimenten op het gebied van muziek, theater, dans en film. Op de benedenverdieping van het gebouw bevinden zich nu The Max (capaciteit 1.500) en de Oude Zaal (capaciteit 700) die vooral voor concerten en manifestaties gebruikt worden. Verder zijn er aan de Marnixstraatkant de Fotogalerie en het Café-Restaurant. Op de bovenverdieping bevinden zich de Cinema (90 stoelen), de Theaterzaal (112 stoelen),  de Mediaroom, een foyer en de Tearoom. Cor Schlösser, een van de medeoprichters, is algemeen directeur.

De organisatie bestaat uit een algemeen directeur, een zakelijk directeur, een achttal programmeurs en een tiental afdelingen. Slechts 10 procent van de begroting bestaat uit (gemeentelijke) subsidies.

De Melkweg werkt intensief samen met andere organisaties, waaronder de overige Leidseplein podia binnen de Stichting Samenwerkende Leidsepleintheaters en Paradiso in het Paradiso-Melkweg Productiehuis.

Melkweg

Lijnbaansgracht 234a
1017 PH Amsterdam
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 020 - 531 8181

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 1 januari tot 31 december

Voor informatie over openings-/aanvangstijden van voorstellingen, concerten en tentoonstellingen verwijzen wij u door naar www.melkweg.nl.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten