Net even anders!
Amsterdam
Noord-Holland
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info

 Voor meer informatie over voorstellingen en toegangsprijzen verwijzen wij u door naar www.toneelgroepamsterdam.nl.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam brengt herinterpretaties van klassiek repertoire, nieuwe teksten, cross-overs met muziek, design en dans.

Bij Toneelgroep Amsterdam gaan traditie en vernieuwing hand in hand. Het zijn de pijlers van een gezelschap dat voortdurend in beweging is en zich nadrukkelijk presenteert in het hart van Amsterdam, de Stadsschouwburg aan het Leidseplein. TA is het grootste toneelgezelschap van Nederland en wordt geleid door directeur Ivo van Hove. Sinds zijn aanstelling in 2001 heeft hij met een serie spraakmakende voorstellingen en het aantrekken van regisseurs uit binnen- en buitenland de weg geeffend voor een stadsgezelschap met internationale allure. Kern is het topensemble van 20 acteurs dat het mogelijk maakt voorstellingen op het repertoire te houden

Toneelgroep Amsterdam ontwikkelt zich tot een stadsgezelschap dat vanaf 2009 de bestaande zaal en de nieuwe Rabozaal van de Stadsschouwburg bespeelt. Het is de uitvalsbasis voor ontmoetingen met kunstenaars uit binnen- en buitenland. Amsterdam als kern van een `global village` waar veranderingen op lokaal en mondiaal niveau het denken over kunst en theater blijven voeden. TA maakt voorstellingen op de huid van de tijd zonder expliciet te reageren op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Theater als vrijplaats voor de confrontatie met het vreemde: het vreemde in onszelf, in de ander, in de maatschappij. Maar theater moet vooral het feest van de chaos zijn, waar het irrationele en het onlogische gevierd wordt.

Uitgangspunt is en blijft de veelheid aan theatertalen. Toneelgroep Amsterdam brengt herinterpretaties van klassiek repertoire, nieuwe teksten, cross-overs met muziek, design en dans. In een regelmatige samenwerking met andere gezelschappen zoals NT Gent en de Theatercompagnie ontstaan artistieke dwarsverbanden. Naast Ivo van Hove werkt TA met vooraanstaande gastregisseurs uit binnen- en buitenland zoals Theu Boermans, Johan Simons, Krysztof Warlikowski, Chirstoph Marthaler en Piere Audi.

Toneelgroep Amsterdam wordt structureel ondersteund door het Ministerie van OCenW en de Gemeente Amsterdam.

Toneelgroep Amsterdam

Marnixstraat 427
1017 PK Amsterdam
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 020 - 795 9900

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 1 september tot 31 december en van 1 januari tot 30 juni

Met optredens in New York, Chicago, Wenen, Parijs, Avignon en co-producties met de Ruhr-triennale in Duitsland en het Holland Festival brengt Toneelgroep Amsterdam komend seizoen zes producties naar het buitenland, met een totaal van 44 buitenlandse optredens voor de verschillende voorstellingen. In Nederland worden het komend seizoen dertien producties uitgevoerd. Het gezelschap profileert zich daarmee als toonaangevend en innovatief repertoiregezelschap van internationale allure, met een ensemble van twintig acteurs.

Voor meer informatie over voorstellingen verwijzen wij u door naar de website.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten