Net even anders!
Rotterdam
Zuid-Holland
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info

Voor informatie over concerten, films, tijden en prijzen verwijzen wij u graag door naar http://agenda.wormweb.nl.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Worm

WORM is een podium voor alles wat lef en overtuigingskracht heeft, zowel binnen muziek als binnen film.

WORM programmeert muziek en geluidskunst. Wij kiezen voor muzikaliteit, lef en overtuigingskracht: liever ‘goed slecht’, dan ‘slecht goed’. Er is niet zoiets als een dominant stijlkenmerk; elementen van bestaande genres als punk, rock, hardcore, hip hop, improvisatie, jazz, folk, wereldmuziek, elektronisch, gecomponeerd; alles wat goed is, kan een plek krijgen. Met een botte bijl maken we vlijmscherpe dwarsdoorsnedes in de verzuilde muziekwereld en selecteren zo de autonomen, vernieuwers en tegendraadsen.

Oorspronkelijk begonnen als daad van verzet tegen de obligate programmering in het filmhuiscircuit, is het WORM.filmprogramma uitgegroeid tot een vrijhaven voor onafhankelijke cinema in al haar facetten. Opmerkelijke, grensverleggende cultfilms en documentaires, korte films en beeldexperimenten zoals Live Cinema hebben een plek gekregen binnen het programma van WORM.

We organiseren festivals, debatten, exposities, lezingen en workshops over onderwerpen die spelen in de internationale undergroundcultuur. Ook leveren we onze eigen bijdrage door het beschikbaar stellen van ruimte en materiaal op het internet met live-streams, forums en archieven. Topics en festivals die de revue zijn gepasseerd gingen over o.a. Situationisme, Mapping, Live Cinema, Culture jamming en hacking, Computer cinema, Gay movies (Roze filmdagen), Aziatische films (Cinemasia filmfestival), Tv-rebellie, hedendaagse muziek (Gaudeamus).
Tenslotte programmeert WORM op uitnodiging events bij musea, festivals en podia in binnen- en buitenland bij o.a. het IFFR (Rotterdam), Museumnacht (Rotterdam), Club Transmediale (Berlijn), SKIF (St. Petersburg), Cultuurnacht (Den Haag), Project Nul Paradiso (Amsterdam) e.v.a.

Worm

Achterhaven 148
3024 Rotterdam
Regio Zuid-Holland ()
Telefoon 010 - 476 7832

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 1 januari tot 31 december en van 1 januari tot 31 december

Voor informatie over concerten, films, tijden en prijzen verwijzen wij u graag door naar http://agenda.wormweb.nl.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten