Net even anders!
Rotterdam
Zuid-Holland
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info

Voor het programma en prijzen van voorstellingen verwijzen wij u door naar www.ot-rotterdam.nl.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

O.T. Theater a/d Mullerpier/ Onafhankelijk Toneel

In onze opera's willen we de menselijke kant van het verhaal laten zien...

Door veel voorstellingen in de oude zaal te spelen en de zaal steeds als ‘locatie’ aan te passen aan het stuk – zodat de toeschouwers telkens het gevoel hebben in een andere ruimte te zijn – heeft Onafhankelijk Toneel een vast en nog steeds groeiend eigen publiek in Rotterdam en ver daarbuiten opgebouwd. De oude zaal bood plaats aan een honderdtal bezoekers per avond, wat al snel voor een aantal producties niet voldoende bleek. Vanaf het jaar 2000 werd voor sommige voorstellingen al uitgeweken naar de dichtbij gelegen Schiecentrale, waar gespeeld werd in een van de grote filmstudio’s. Onderwijl werd geijverd voor een nieuwe theaterzaal.

Al weer een aantal jaar geleden werd in samenspraak met de gemeente Rotterdam, deelgemeente Delfshaven en ‘huisbaas’ het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam besloten om het historische pand te renoveren. Iets wat inmiddels hard nodig was. Het ruimtegebrek werd opgelost door de bouw van een nieuwe theaterzaal naast – en verbonden met – het oude gebouw. Dankzij deze grotere behuizing kan O.T. in de nieuwe zaal voorstellingen spelen, terwijl tegelijkertijd repetities voor volgende producties kunnen plaatsvinden in de zaal van het oude gebouw.

Het havengebied Schiehaven-Müllerpier is inmiddels getransformeerd tot een woon/werkgebied aan de Maas: het Lloydkwartier. Temidden van spraakmakende nieuwbouw en met uitzicht op Euromast en Maas ligt het  O.T. Theater in het Lloydkwartier aan de toegangsweg tot de nieuwe wijk: het culturele vlaggenschip van een dynamisch gebied.

O.T. Theater a/d Mullerpier/ Onafhankelijk Toneel

St. Jobsweg 3
3024 EH Rotterdam
Regio Zuid-Holland ()
Telefoon 010 - 4780 281

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 1 januari tot 31 december en van 1 januari tot 31 december

Voor het programma en tijden van voorstellingen verwijzen wij u door naar www.ot-rotterdam.nl.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten