Net even anders!
Enkhuizen
West-Friesland
3,50 kinderen
5,00 volwassenen
5,00 senioren
aanvullende info

Kind 0 t/m 3 jaar gratis. Mensen met een museumkaart, Bankgiro loterij VIP kaart of I amsterdam City Card / Rembrandt-kaart en vrienden van het museum hebben gratis entree.

De prijzen zijn geldig tot 14 februari.

 

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeer.

Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk deze voorgoed veranderde in het IJsselmeer. Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een leuke dag uit voor de hele familie!

Buitenmuseum
De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Jong en oud kan spelenderwijs kennis maken met de historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het prepareren van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, schuif aan in de schoolbanken of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. In de schoolvakanties zijn er extra kinderactiviteiten.

Van 4 april 2020 tot en met 25 oktober 2020 is het buitenmuseum dagelijks geopend.

Binnenmuseum
In het binnenmuseum is momenteel de tentoonstelling 'Kleren maken de vrouw' te bezoeken. Ontdek wat er allemaal kwam kijken bij het maken en onderhouden van kleding, bewonder het prachtige en soms ontroerende eindresultaat en ga zelf aan de slag om ook jouw kleding een langer leven te geven!

De tentoonstelling Kleren maken de vrouw is alleen te bezoeken in het weekend en vakanties van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 14 februari 2020 is de tentoonstelling dagelijks te bezoeken. 

Een deel van het binnenmuseum is tijdelijk gesloten, ook de Schepenhal, en wordt vernieuwd om op 14 februari 2020 weer open te gaan.

Groepen
Het Zuiderzeemuseum is een ideale locatie voor een bedrijfsuitje, familiedag, huwelijk, feest of zakelijk evenement. Kijk op www.zuiderzeemuseum.nl voor uitgebreide arrangementen en mogelijkheden.

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0228-351111

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 30 maart tot 27 oktober en van 28 oktober tot 14 februari

Vanaf 28 oktober 2019 is het binnenmuseum alleen open in het weekend en vakanties van 10.00 tot 17.00 uur. Op dit moment is de tentoonstelling Kleren maken de vrouw te bezoeken. 

Eerste Kerstdag is het museum gesloten.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten