Net even anders!
Overloon
Boxmeer
14,50 kinderen
17,00 volwassenen
15,00 senioren
aanvullende info

Kinderen 0-2 jaar: gratis
Groepen vanaf 20 pers: € 14,00

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Zoo Parc Overloon

Natuurlijk en spannend! Beleef een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in dit natuurrijke dierenpark!

Beleef een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in dit natuurrijke dierenpark. Sta oog in oog met cheetahs, tapirs, gibbons, flamingo’s, vari’s, kleine panda’s en dwergnijlpaarden en laat je verrassen door de grootste strohalsibissengroep ter wereld. 

Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park. Tijdens de Zoo Times ontmoet je zelfs een dierverzorger die van alles vertelt over de verschillende diersoorten.

Door Zoo Parc Overloon lopen drie routes; Nature Trail 1, Nature Trail 2 en de Parcroute. Door deze routes te volgen, wordt het hele park beleefd.

Nature Trail 1
Ontdek tijdens Nature Trail 1 de Maidan; een prachtig groene heuvelachtige vallei waar verschillende diersoorten, zoals Indische antilopen, kroeskoppelikanen, jufferkraanvogels en Vietnamese sikaherten zich vrij tussen bezoekers bewegen.

Ontmoet vervolgens tapirs, capibara’s en neusberen, spot de rendieren in hun indrukwekkende biotoop en sta in Cheetah County oog in oog met het snelste landdier ter wereld; de cheetah.

Promenade
Na onder andere kamelen, dwergnijlpaarden en gibbons te hebben bewonderd in hun natuurlijke biotoop, kom je uit op de Promenade. De tocht kan hier onderbroken worden voor een hapje en een drankje op het terras. Kinderen kunnen zich op de Promenade prima vermaken in de speeltuin en in de kinderboerderij. Tevens worden er leuke activiteiten aangeboden, zoals theater- en poppenkastvoorstellingen, schminken, de Beestenboelkar en Expeditie Mammoet.

Nature Trail 2
Vervolg de ontdekkingsreis met Nature Trail 2. Ontmoet hier Aziatische kleinklauwotters, beermarters en baardapen. Zeer bijzonder is de Outback; waar kangoeroes en wallabies vrij in het rond springen, waardoor ze van zeer dichtbij te bewonderen zijn.

Via de Vlindervallei, waar diverse vlinderstruiken met hun geur en nectar verschillende soorten vlinders aantrekken, loopt Nature Trail 2 over in de Parcroute. Dit gedeelte van het park is in 1986 aangelegd onder de naam “Botanische Tuin D’n Hof”. In de parkachtige omgeving bevinden zich onder andere een rododendronvallei, kruidentuin en een lelietuin. In de bijenstal is veel te leren over deze bijzondere insecten.

Word, terug op Nature Trail 2, verwelkomd door de grootste ibissenkolonie van Europa. Bezoek de ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland en wordt verrast door de bijzondere reuzenmiereneter.

Ook Nature Trail 2 komt uit op de Promenade en bij het ZooRama. Bezoekers kunnen hier op het terras of in het Pandapaviljoen, dat zich in het ZooRama bevindt, rustig bijkomen van de bijzondere en indrukwekkende reis.

Zoo Parc Overloon

Stevenbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon
Regio Noord-Brabant ()
Telefoon 0478-640046

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 1 oktober tot 30 april en van 1 mei tot 30 september

Oktober t/m april: van 10:00 uur - 17:00 uur.
Mei t/m september: 09:30 uur - 18:00 uur.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten