Net even anders!
Zoetermeer
Pijnacker Nootdorp
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info
0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Ridders en jonkvrouwen openen vernieuwde Speelbos De Balij

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Kom naar de opening van het speelbos in de Balij nabij Zoetermeer. Er zijn diverse leuke gratis activiteiten voor kinderen.

Met een midzomerfeest met ridders en jonkvrouwen wordt woensdag 22 juni het vernieuwde Speelbos De Balij feestelijk geopend. Staatsbosbeheer organiseert samen met Stadsboerderij De Balijhoeve tussen 14.00 en 20.00 uur een veelheid aan activiteiten. Kinderen kunnen onder andere deelnemen aan heuse ridderduels zoals ringsteken en zwaardvechten, maar ook paardrijden, kastelen bouwen, touw maken, handboog schieten, middeleeuwse voorstellingen bijwonen en zich laten schminken. Het feest wordt afgesloten met een roofvogelshow.

Alle activiteiten vinden plaats in en rond Stadsboerderij De Balijhoeve en Speelbos de Balij, te vinden aan Kurkhout 100 in Zoetermeer. Alle kinderen mogen verkleed naar het feest komen. De mooiste ridder of jonkvrouw wint een excursie met de boswachter voor de hele klas.

Smartphone route Ridder Dooleind
Tijdens het midzomerfeest lanceert Staatsbosbeheer ook de nieuwe smartphone gezinsroute Ridder Dooleind. Al wandelend met de smartphone worden gezinnen terug in de tijd gebracht en ontdekken zij stukje voor stukje het geheim van Ridder Dooleind. Onderweg zijn op de smartphone filmpjes te zien en worden kinderen letterlijk het bos in gestuurd om daar met opdrachten zelf de natuur te ontdekken.

Nieuw speelbos
Speelbos De Balij heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Alles draait hier om natuurlijk spelen, ontdekken en ridders. Natuurlijke elementen dagen kinderen uit om zelf aan de slag te gaan met takken en water. Nieuw zijn bijvoorbeeld de ridders die de grote houten poort bewaken die toegang geeft tot het ‘groene kasteel’. Ook het onlangs aangelegde plein met huisjes en houten stadsmuren sluit aan bij het ridderthema. Met de pomp in het midden van het plein kunnen kinderen zelf de slotgracht vullen en daarna met takken een brug bouwen. De vernieuwing van het speelbos is gefinancierd vanuit het programma Recreatie om de Stad, waarin Staatsbosbeheer sinds 2008 samen met bewoners, provincies, gemeenten en verschillende organisaties heeft gewerkt aan het ontwikkelen van toegankelijke natuurgebieden in dichtbevolkte delen van ons land.

Officiële opening
De officiële opening van het vernieuwde speelbos vindt om 14.00 uur plaats bij het nieuwe dorp in het speelbos. Wethouder Frank Speel van de gemeente Zoetermeer en Annemiek Roessen, directeur Staatsbosbeheer Regio West, krijgen daarbij hulp van een echte ridder te paard.

Ridders en jonkvrouwen openen vernieuwde Speelbos De Balij

kurkhout 100
2719JZ Zoetermeer
Regio Zuid Holland ()
Telefoon 0651997186

neem contact op
Bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open op woensdag 22 juni 2011

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten