Net even anders!
Venlo
7,25 kinderen
11,50 volwassenen
11,50 senioren
aanvullende info

Museumkaart: gratis

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en Meester Kikker: ontmoet ze allemaal in het Limburgs Museum. Zelfs de wereldberoemde Griezelbus staat voor je klaar. Stap in, als je durft...

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Daar huist een fantasiewereld die Paul van Loon zelf zijn ‘Andere Werkelijkheid’ noemt. En die zit vol griezelige humor, oftewel ‘grumor’.

Vanaf 23 september kun je deze fantasiewereld bewonderen in het Limburgs Museum. Alle bekende figuren uit de boeken van Paul van Loon zijn van de partij. Zo bezoek je bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet je Foeksia in het Heksenbos, en tref je Meester Kikker bij de sloot. Hoogtepunt: de échte Griezelbus, inclusief chauffeur.

Door de hele tentoonstelling heen zitten opdrachten en spelletjes verstopt. Die prikkelen de fantasie, stimuleren taalontwikkeling en laten zien hoe boeiend lezen is. Er zijn opdrachten voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar.

Daarnaast krijg je als bezoeker een indruk van Paul van Loon zelf. Hoe ziet zijn werkkamer er bijvoorbeeld uit? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Naar wie is Meester Frans vernoemd? Je ziet originele tekeningen uit de boeken en kladblaadjes met Pauls allereerste verhaal-ideeën.

Over Paul van Loon
Paul van Loon is op 17 april 1955 geboren in Geleen, Zuid-Limburg. Van kinds af aan was hij geïnteresseerd in fantasieverhalen. Zijn liefde voor griezelverhalen werd onder meer aangewakkerd door het lezen van Het Limburgs Sagenboek. In 1983 verscheen zijn eerste kinderboek, Boven op tante Agaat. Zijn grote doorbraak kwam in 1991 met De Griezelbus. Sinds 1993 zit er praktisch elk jaar een boek van Paul van Loon bij de favorieten van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels won hij die prijs maar liefst 10 keer. Zijn personage Dolfje Weerwolfje werd in 2011 door de Nederlandse Kinderjury gekozen tot dé Kinderboekenheld. Zijn boeken zijn inmiddels vertaald in allerlei talen. Daarnaast zijn de boeken verfilmd en zijn er musicals van gemaakt.

Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid

Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
Regio Limburg ()
Telefoon 077-3522112

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van zaterdag 23 september 2017 tot maandag 21 mei 2018

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten