Net even anders!
Zeist
19,50 kinderen
19,50 volwassenen
17,50 senioren
aanvullende info
0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

The General – Zeister muziekdagen

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Matan Porats compositie voor de stomme film The General (1926) werd in de New Yorker geprezen als 'een verbazingwekkend staaltje van muzikale creativiteit'.

De komische stomme film The General van Buster Keaton speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Met behulp van stoomlocomotief The General redt de komiek het leger van Tennessee en verovert hij het hart van zijn grote liefde.

Improvisatie
Matan Porat studeerde bij Emanuel Krasovsky, Maria João Pires en Murray Perahia. Hij behaalde zijn Master aan de beroemde Juilliard School in New York. Zijn carrière als filmpianist begon tijdens het Marlboro Music Festival. Bij verjaardagen van medewerkers en deelnemers speelde hij improvisaties op Happy Birthday. Omdat hij ook componeert, kostte het hem weinig moeite om dat telkens in een andere muziekstijl te doen. Festivaldirecteur Richard Goode, met wie hij een voorliefde voor films deelt, vroeg hem op een dag om ook eens bij een stomme film piano te spelen. Zijn eerste improvisatie deed hij bij de film Metropolis van Fritz Lang. Sindsdien is hij elk jaar filmpianist tijdens het ChamberFest Cleveland.

Buster Keaton
Behalve The General heeft Porat ook al eens de film Sherlock jr. (1924) van Buster Keaton begeleid. Porat vertelt over Keaton op ClevelandClassical.com: 'Hij was een van de grote genieën van zijn tijd. Het is veel moeilijker om te improviseren bij een komische film dan bij een langzame serieuze film. En omdat Keatons films zo vakkundig in elkaar zitten, zijn ze een uitdaging. Ik moet de muziek heel precies laten passen bij alles wat hij op het doek doet. Maar ik geniet van deze uitdaging en nu vind ik het zelfs leuker om bij komische films te improviseren.'

The General – Zeister muziekdagen

Het Rond 2
3701 HS Zeist
Regio Utrecht ()
Telefoon 0306927400

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open op

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten