Net even anders!
Zeist
29,50 kinderen
29,50 volwassenen
27,50 senioren
aanvullende info

Normaal: €29,50
CJP/Student/65+: €27,5-

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Het verhaal van de spirituele mens

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Sinds mensenheugenis verlangt de mens naar méér dan wat deze aarde te bieden heeft. Dat was al zo bij degenen die de goden aanriepen in tijden van tegenspoed.

Sinds mensenheugenis verlangt de mens naar méér dan wat deze aarde te bieden heeft. Dat was al zo bij degenen die de goden aanriepen in tijden van tegenspoed.

Maar ook in tijden van voorspoed kan een mens het gevoel bekruipen dat er ‘meer is’: iets waarnaar wij blijven verlangen ook als alles zou moeten kloppen. In deze seminar verkent cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel vanuit diverse levensbeschouwingen de contouren van dit verlangen, én het verzet ertegen.

Het verhaal van de mens
De theatercolleges van Evert Jan Ouweneel in Theater Figi zijn inmiddels een begrip in Nederland.
Al heel wat jaren weet deze cultuurfilosoof (te) grote onderwerpen als de wereldgeschiedenis, wereldreligies en wereldtrends in één avond helder samen te vatten. Dit keer pakt hij het anders aan en richt hij zich op het verhaal van de mens. Nog steeds vormen de grote onderwerpen het decor van zijn verhaal, maar nu stelt hij de vraag: wat doet het leven met ons, en wat doen wij met het leven?

Laat u in zes avonden bijpraten over veelkleurig mens-zijn in een almaar veranderende wereld. Over de strijdende mens die van de geschiedenis een eindeloze competitie maakt. Over de blozende mens die zowel gelijk als ongelijk wil zijn aan de rest.
Over de spirituele mens die naar méér blijft verlangen dan de aarde te bieden heeft, en over de westerse mens die met een uniek erfgoed de macht greep, maar inmiddels in woelige wateren verkeert. Halverwege de serie maakt de filosoof een overmoedig uitstapje en waagt hij zich aan het verhaal van de kwetsbare God, ontleend aan het invloedrijkste boek van onze beschaving: de bijbel. De laatste avond is gewijd aan de ‘laatste’ mens die zich inmiddels aandient: de geëmancipeerde mens die in een wereld vol planetaire kwesties is terechtgekomen, en met wat biotechnologie net zo lang kan knutselen aan zichzelf totdat de mens iets anders is geworden...

Het verhaal van de spirituele mens

Het Rond 2
3701HS Zeist
Regio Utrecht ()
Telefoon 0306927400

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open op woensdag 7 februari 2018

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten