Net even anders!
Enkhuizen
11,00 kinderen
17,00 volwassenen
17,00 senioren
aanvullende info

Kinderen t/m 3 jaar, Vrienden, Museum- en VIP-kaarthouders hebben gratis entree.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Oudhollandse Kermis

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Tijdens deze twee weken kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig.

Van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober staat de Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum. Tijdens deze twee weken kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Onder andere een luchtschommel, carrousel en de kop van Jut staan opgesteld. Anders dan voorgaande jaren staan de attracties verspreid over het gehele museumterrein, zodat je voldoende afstand kunt bewaren tot andere bezoekers.

Kom zwieren, zwaaien en rondjes draaien! Wil jij weten wat de toekomst brengt? Bezoek dan de waarzegsters in de waarzegwagon; deze is toegankelijk voor bezoekers tot en met 12 jaar. Nieuw dit jaar is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel, en natuurlijk is er ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek. De kermis is net als het museum te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Poppenkastvoorstelling
Bezoek tijdens de herfstvakantie op woensdagen en zaterdagen (om 12.30, 14.00 en 15.30 uur) de poppenkastvoorstellingen van de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam. Kijk naar de speciaal voor het museum geschreven poppenkastvoorstelling De avonturen van Marretje de meeuw, of het traditionele verhaal over Jan Klaassen en Katrijn. Bewonder tevens in de weekenden de bewegende poppenkast jurk. Dit jaar zit er zelfs een speciale ‘Corona-politieagent’ verstopt in de poppenkastjurk, die de 1,5 meter afstand in de gaten houdt.

Verlengd
De Oudhollandse kermis is dit jaar voor het eerst verlengd. Je kunt maar liefst twee weken lang plezier beleven aan de kermisattracties en activiteiten.

Oudhollandse Kermis

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0228-351111

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van zaterdag 10 oktober 2020 tot zondag 25 oktober 2020

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten