Net even anders!
Enkhuizen
5,00 kinderen
9,00 volwassenen
9,00 senioren
aanvullende info

Kind 0 t/m 3 jaar gratis. Mensen met een museumkaart, Bankgiro loterij VIP kaart of I amsterdam City Card / Rembrandt-kaart en vrienden van het museum hebben gratis entree.

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Tentoonstelling Mooi samen

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

Portretten van het verenigingsleven rondom de Zuiderzee door Koos Breukel en Sander Troelstra.

De tentoonstelling Mooi samen is het werk van twee fotografen en een journalist. De fotografen – Koos Breukel en Sander Troelstra – reisden de afgelopen maanden samen rond de voormalige Zuiderzee om hun visie vast te leggen op het verenigingsleven in deze regio. Journalist Thijs Broer beschrijft de soms heel persoonlijke verhalen achter de (groeps)portretten. Waarom worden mensen lid van een vereniging en zetten ze zich hiervoor soms jarenlang in? Hoe verhouden hun persoonlijke verhalen zich tot die van hun vereniging? En wat verbindt de leden van al die oude en nieuwe clubs langs de kusten van de vroegere Zuiderzee?

Mooi samen toont verder filmmateriaal van de verenigingen en het fotografieproces. Samen met de portretten geeft het een mooi beeld van de diversiteit aan verenigingen anno nu. Waarbij sommige verenigingen al jarenlang bestaan en sterke waarde hechten aan tradities en anderen juist ‘nieuwe’ manieren van verenigen laten zien.

Speciaal voor de tentoonstelling Mooi samen zijn er van november 2018 tot en met maart 2019 verschillende activiteiten in het Zuiderzeemuseum, passend bij deze tentoonstelling. Van een workshop portretfotografie en een college ‘Het geheimzinnige portret’, tot een wandeling over het historische verenigingsleven in Enkhuizen; voor ieder wat wils.
Lees welke activiteiten er allemaal te doen zijn op de website.

Tentoonstelling Mooi samen

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Regio Noord-Holland ()
Telefoon 0228-351111

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van donderdag 8 november 2018 tot zondag 5 mei 2019

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten