Net even anders!
Venlo
8,00 kinderen
12,50 volwassenen
12,50 senioren
aanvullende info

Gratis met Museumkaart

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

Tekens van vrijheid - Van oorlogsdocumentaire tot Armando

Tekens van vrijheid - Van oorlogsdocumentaire tot Armando

Rond de herdenking van 75 jaar vrijheid brengen het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam Tekens van vrijheid. Deze tentoonstelling toont indringende, grootse werken van kunstenaars en filmmakers die reflecteren op de verworven vrijheid na 1945.

Het besef van nieuwe vrijheid bracht bij beeldend kunstenaars ook herinneringen naar boven aan de voorgaande tijd van verdriet, beklemming en onderdrukking. Neem Armando, wiens oeuvre zijn leven lang een verbeelding was van zijn oorlogservaringen met machtswellust. In de tentoonstelling is werk te zien uit de naoorlogse stromingen CoBrA, Liga Vrije Beelden en de Nulbeweging, met onder meer werk van Ger Lataster, Aad de Haas, Melle, Jaap Wagemaker, Wim de Haan, Jan Schoonhoven, Wim Oepts, Herman Berserik en Shinkichi Tajiri.

De bezoeker wordt meegenomen in een rite de passage, van geweld en dood, maar ook van vrijheid en plezier, van angst en depressie naar een grenzeloos optimisme. De tentoonstelling roept een wereld van parallellen op tussen verleden en heden en toont een generatie-overschrijdende visie op vrijheid.

Tekens van vrijheid toont daarnaast niet één maar vier filmpremières! De documentaire die in de volksmond ‘de Puinfilm’ is gaan heten, van de makers Dré Brenneker en Baer Thiery, wordt in een nieuwe opstelling getoond. De film laat de dramatische situatie van Venlo zien na het bevrijdingsoffensief aan de Maas van oktober 1944 tot maart 1945. De tentoonstelling sluit af met een drietal korte films, gemaakt door studenten Ian Wijnands, Jonah Reinders en Kayleigh Hanckmann waarin zij hun persoonlijke verhouding met vrijheid verbeelden.

Tekens van vrijheid - Van oorlogsdocumentaire tot Armando

Keulsepoort 5
5911BX Venlo
Regio Limburg ()
Telefoon 0773522112

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van 18 oktober tot 10 mei

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten