Net even anders!
's-Gravenhage
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info

toegang is gratis

0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

4Arts Den Haag

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

4Arts toont het werk van 4 kunstenaars met elk een ander discipline, Catherine Pineau (keramiek), Renate van Opdorp (tekeningen), Dick Sierksma (houten beelden) en Simone Stawicki (mixed media)

Van 26 december 2019 t/m 5 januari 2020 is de tentoonstelling van 4Arts Den Haag te bezichtigen bij ANNA Vastgoed & Cultuur - ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2 in Den Haag. 4Arts toont vier kunstenaars met elk een ander discipline. Elke tentoonstelling verandert de samenstelling van de groep en dit jaar kunt u kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Catherine Pineau (keramiek), Renate van Opdorp (tekeningen), Dick Sierksma (houten beelden) en Simone Stawicki (gemengde technieken). De tentoonstelling is vanaf tweede kerstdag geopend voor bezoek.

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Dit is zo'n daverend succes, dat 4Arts ook elders in het land exposities is gaan organiseren steeds met vier kunstenaars van verschillende disciplines.

Catherine Pineau maakt keramiek. Haar inspiratie kan wel boomschors, steenformaties of korstmos zijn, maar de vorm van het uiteindelijke beeld ontstaat vrij intuïtief onder haar handen, zonder tekening of schets vooraf. Door gebruik van verschillende soorten klei krijgt de huid scheuren of een craquelé-achtig effect en een dun en oneffen laag glazuur versterkt dit. Zij streeft naar een natuurlijke uitstraling met een matte of zacht glanzende huid. Zij is lid van het Haagse collectief Art & Jazz en van het Westlandse kunstenaarscollectief WIT, ook is ze mede-oprichtster van het collectief HeDenHaags Keramiek.
De tekeningen van Renate van Opdorp zijn geïnspireerd op het telkens veranderende karakter van het landschap; het contrast van massieve structuren enerzijds en vergankelijkheid anderzijds. Terugkerende themaŹ¼s in haar tekeningen, etsen en fotografie zijn orde, chaos, vergankelijkheid, structuren, grenzen, sporen, tijd en herinnering. Het landschap en detail wordt toegepast als metafoor voor de kwetsbaarheid van de mens ten aanzien van de natuur, maar ook als de kracht waarover de natuur en de mens beschikt.
Dick Sierksma toont zijn houten beelden. Hout is zijn passie, een prachtig materiaal, vooral als het hout aangetast is door schimmels, verrotting, breuken en scheuren. De keuze om met hout te werken is, dat hij zich verbonden voelt met bomen en de natuur. Bij zijn werk, laat hij zich inspireren door de vorm en de structuren van het oude aangetaste hout. Hij kan lyrisch worden tijdens het bewerken. Dan ziet hij de kleurschakeringen prachtig naar voren komen. Soms voegt hij stukken van hetzelfde hout toe, maar meestal werkt hij uit één stuk.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf, inkt en pastel. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren. Haar inspiratie is de vrouw, getekend door het leven. Het leven heeft haar wijs gemaakt en haar karakter en uiterlijk gevormd.

4Arts Den Haag is een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om te bezoeken, ook op tweede kerstdag. De feestelijke officiële opening is op zaterdag 28 december om 15.00 uur met sfeervolle live muziek. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts Den Haag bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts Den Haag zijn donderdag t/m zondag
van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De expositie 4Arts Den Haag is te bezichtigen van 26 december 2019 t/m 5 januari 2020 bij ANNA Vastgoed & Cultuur - ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2 in Den Haag. Meer informatie vindt u op de site.

4Arts Den Haag

Korte Vijverberg 2
2513 AB 's-Gravenhage
Regio Zuid-Holland ()
Telefoon 0653529153

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van donderdag 26 december 2019 tot zondag 5 januari 2020

Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten