Net even anders!
Weesp
gratis voor kinderen
gratis voor volwassenen
gratis voor senioren
aanvullende info
0 beoordelingen
% vind dit leuk
op basis van reacties
Wat vind jij? of

4Arts Weesp 2020

Sorry, dit dagje uit is helaas al afgelopen

4 kunstenaars met verschillende disciplines, Edith van Eijden-Calis (keramiek), Sabine Heetebrij (fotografie), Dick Sierksma (houten beelden) & Simone Stawicki (schilderijen, gemengde technieken)

Met Pasen vindt de jaarlijkse expositie van 4Arts plaats in de Synagoge in Weesp. Het is dit jaar al de twaalfde keer dat de Paas-expositie plaatsvindt, genaamd 4Arts 2020. Vier kunstenaars met elk een ander discipline vormen samen 4Arts 2020. Elk jaar verandert de samenstelling van de groep en dit jaar kunt u kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Sabine Heetebrij (fotografie), Dick Sierksma (houten beelden) en Simone Stawicki (schilderijen, gemengde technieken).

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in de Synagoge van Weesp, dat nu een terugkerend evenement is. Ieder jaar trekt de expositie honderden bezoekers. Het succes van 4Arts heeft zich inmiddels uitgebreid naar andere delen van het land, maar Weesp blijft toch de huisbasis van 4Arts. Elk jaar benadert Edith kunstenaars van verschillende disciplines om samen 4Arts te vormen. En ook dit keer is het weer een originele gevarieerde expositie geworden.

Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Rond 1990 is Edith gaan werken met keramiek en zich vervolgens gaan specialiseren in de Raku- en Naked Raku stooktechnieken.
Zij is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert. Zij laat zich hierbij inspireren door alles om haar heen wat samen met het verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct.
Sabine Heetebrij is fotograaf. Thema’s als verval en vergankelijkheid komen regelmatig terug in haar werk. Bij voorkeur op een abstracte manier en vooral daar waar geen mensen bij betrokken zijn en het verval natuurlijk is.
Dick Sierksma toont zijn houten beelden. Bij zijn werk, laat hij zich inspireren door de vorm en de structuren van het oude aangetaste hout. Tijdens deze expositie toont hij werk van hout dat dateert uit zo'n 150 jaar voor Chr. gevonden tijdens archeologisch onderzoek bij de schuur van Natuurmonumenten bij de molen "de Onrust"aan de westzijde van het Naardermeer. Het hout is goed geconserveerd en daardoor bruinzwart tot zwart van kleur en steenhard in de kern met een prachtig gegroefde buitenkant.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf, inkt en pastel. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren. Haar inspiratie is de vrouw, getekend door het leven. Het leven heeft haar wijs gemaakt en haar karakter en uiterlijk gevormd.

4Arts 2020 is weer een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om tijdens het Paasweekend te bezoeken. De feestelijke officiële opening is op zaterdag 11 april om 15.00 uur en zal geopend worden door de heer L.A. de Lange, wethouder kunst & cultuur, met muzikale omlijsting van het trio Gentle Rain. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts 2020 bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts 2020 zijn zaterdag 11 april van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 12 april van 11.00 uur tot 17.00 uur en maandag 13 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De expositie 4Arts 2020 is te bezichtigen in de Synagoge Weesp, Nieuwstraat 3 in Weesp. Meer informatie vindt u op de site.

4Arts Weesp 2020

Nieuwstraat 3
1381 BB Weesp
Regio Noord-Holland ()
Telefoon +31 6 22 09 36 41

neem contact op
bezoek de website

Openingstijden

  • 0
  • 3
  • 6
  • 9
  • 12
  • 15
  • 18
  • 21
  • 24
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Deze gelegenheid is open van zaterdag 11 april 2020 tot maandag 13 april 2020

De openingstijden van de expositie 4Arts 2020 zijn zaterdag 11 april van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 12 april van 11.00 uur tot 17.00 uur en maandag 13 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.


Net even anders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak elke maand kans op vrijkaarten